


Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht. De echte & digitale wereld komen elkaar tegen. Op basis van GPS coördinaten ga je op zoek naar de 'schat'. Wat deze schat juist is, is meestal een raadsel. Maar tijdens je zoektocht krijg je wel hulp via zaken die in de 'geocache listing' staan. Dit kan bijvoorbeeld de grootte van de 'schat' (of 'cache') zijn.
Zo kan het bijvoorbeeld een tof idee zijn om een cache te gaan verstoppen in de buurt van de school of een nabijgelegen bos!
​
​
​
​
Website
App
Hoe werkt Geocaching?
Hoe Geocaching werkt kan eigenlijk in 3 stappen worden uitgelegd:



​
​​
-
Maak een account: Maak een account via de website of met de Geocaching® app om de kaart met alle nabije geocaches te bekijken.
​
​
-
Vind een geocache: Gebruik de app om naar een nabije geocache te navigeren. Vergeet niet een pen mee te nemen! LET OP: veel geocaches zijn enkel vindbaar met een Premium account)
​
-
Deel je ervaringen: Eenmaal gevonden kan je het logboek voorzien van jouw naam en datum. Verstop daarna de geocache precies zoals je hem gevonden hebt. Vergeet niet je ervaringen online te delen.
Soorten Geocaches?
In totaal zijn er 4 verschillende soorten Geocaches beschikbaar, elk van deze types heeft zijn eigen kenmerken. Op de Geocaching kaart kun je deze onderscheiden aan de hand van een specifiek kleur & symbool.
​
-
Traditionele Geocaches
​
-
Multi-Caches
​
-
Mysterie Geocache ( of puzzel cache)
​
-
Letterbox Hybride Geocache
​
Meer info over elk van deze soorten Geocaches vind je hier terug.
​​




Wat kan je doen met Geocaching?
-
Zoek op de Geocaching kaart caches in de buurt van jouw school, raadpleeg de 'Geocache Listing' van de cache en ga erna opzoek!
​
​
-
Plaats zelf een Geocache! Dit kan je bijvoorbeeld gaan doen in de buurt van de school. Anderszijds kan het zoeken naar een geocache een tof idee zijn voor een sportdag! Vooraleer je zelf een Geocache plaatst, neem je best de 'Geocache hiding guidelines' door.
Volgende video's vertellen waarmee je rekening moet houden bij het plaatsen van een geocache, de tweede video geeft je inspiratie hoe je jouw cache origineel kan 'verstoppen'.